Σύντομη εξιστόρηση και πληροφορίες αναφορικά με το Karmapa Documentary Project

Σχετικά με το Karmapa Documentary Project

Μετά την αναχώρηση του 17ου Γκιάλουα Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε από το Θιβέτ κατά το 1994, η τελετή καλωσορίσματος Tου έλαβε χώρα στο Διεθνές Βουδιστικό Ινστιτούτο του Κάρμαπα στο Νέο Δελχί. Για να μεταδοθούν αυτά τα καλά νέα σε ολόκληρο τον κόσμο μας ζητήθηκε να ετοιμάσουμε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ.

Ο λόγος που ζητήθηκε από μας ήταν γιατί είχαμε ήδη κάποια εμπειρία στην παραγωγή Βουδιστικών ταινιών και φωτογραφιών. Όλοι μας ήμασταν ασκητές της γενεαλογίας Κάρμα Καγκιού επί μακρόν, δύο Θιβετολόγοι και ένας φωτογράφος και παραγωγός ταινιών. Εκείνη την εποχή προσλάβαμε μια επαγγελματική ομάδα παραγωγών μη-Βουδιστικών ταινιών για να μεταβεί στην Ινδία για το γύρισμα του ντοκιμαντέρ. Το υψηλό κόστος της παραγωγής καλύφθηκε από την Αυστριακή Σάνγκα.

Το πρώτο φιλμ σχετικά με την Αγιότητά Tου, τον Γκιάλουα Κάρμαπα κυκλοφόρησε το 1994: “Η Επιστροφή του Κάρμαπα”.

Το 1995, μας ζητήθηκε και πάλι να ετοιμάσουμε κάποια ντοκιμαντέρ στην Ινδία, σχετικά με την καθημερινή ζωή και την εκπαίδευση της Αγιότητάς Tου, του Κάρμαπα στο ΚΙΒΙ, καθώς επίσης και ένα ρεπορτάζ σχετικά με την ζωή των μοναχών της Ρουμτέκ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εκείνη την εποχή.

Το 1996 γυρίσαμε το ντοκιμαντέρ της πρώτης διάσκεψης των Κάρμα Καγκιού στο Νέο Δελχί. Αργότερα την ίδια χρονιά Η Αγιότητά Του, ο Κάρμαπα επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Μποντγκάγια. Όλα αυτά τα συμβάντα μπορεί κανείς να τα δει στο φιλμ “17ος Κάρμαπα- Τα Νεανικά Του Χρόνια” που κυκλοφόρησε το 1998.

Το 1999, Η Αγιότητά Tου, ο Κάρμαπα επισκέφθηκε την Ταϊβάν και την Νοτιοανατολική Ασία και στην αρχή του 2000, ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Μετά την ολοκλήρωση του επίσημου προγράμματός Του, έλαβε στην Γαλλία μεταδόσεις από τον Τζόμπγκιε Τρι Ρίνποτσε. Ήμασταν πάντοτε εκεί, ταξιδεύοντας μαζί του, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας. Και αυτό το κάνουμε και ως σήμερα.

Από το 2000 περίπου το όλο εγχείρημα είναι άμεσα υπό την Αγιότητά Tου, τον Κάρμαπα. Το 2004 το ονόμασε “The Karmapa Documentary Project”.

Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο σε μεγάλα δημόσια συμβάντα, αλλά και στην εκπαίδευση, στις διδασκαλίες και σε παράπλευρες ιστορίες. Είναι μια βιογραφία πολυμέσων της ζωής της Αγιότητάς Του, του Κάρμαπα. Mε περισσότερες από 1000 ώρες βιντεοταινίας και δέκα χιλιάδες φωτογραφίες, μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα πιο σημαντικά και ιστορικά γεγονότα της ζωής της Αγιότητάς Του, του Κάρμαπα.

Το όλο έργο γίνεται σε εθελοντική βάση. Μέρος των εξόδων για τον εξοπλισμό και τα ταξίδια καλύπτεται από την πώληση των βίντεο και των φωτογραφιών. Για τα υπόλοιπαKDP-Αναφορικά με το Project χρειαζόμαστε την υποστήριξη χορηγών. Το Karmapa Documentary Project είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος “Vienna Dharma Projects” με έδρα την Βιέννη, στην Αυστρία, που υποστηρίζει τις δραστηριότητες της παράδοσης των Κάρμα Καγκιού. Όλη η σχετική δουλειά γίνεται καθαρά σε εθελοντική βάση. Το έργο βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Γκιάλουα Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε και του Κούνζιγκ Σάμαρ Ρίνποτσε. Ιδρυτικά μέλη: Mag. Tina Draszczyk (Θιβετολόγος και μεταφράστρια) Mag. Alexander Draszczyk (μεταφραστής) Thule G. Jug (φωτογράφος και παραγωγός ταινιών).

Το Karmapa Documentary Project χρειάζεται την υποστήριξή σας.

Το Karmapa Documentary Project συνεχίζει να μεγαλώνει μόνο χάρη στη γενναιοδωρία και την υποστήριξη των νταρμικών μας φίλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλωσορίζουμε και εκτιμούμε βαθύτατα την οικονομική σας ενίσχυση.
Μπορείτε να υποστηρίξετε το Karmapa Documentary Project ως εξής: Αν είναι πιο εύκολο να συνεισφέρετε οικονομικά στο Karmapa Documentary Project  μέσω τραπεζικής κατάθεσης, τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μας αναφέρονται κατωτέρω.
Παρακαλούμε αναγράψετε το όνομά σας για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε την δωρεά σας.

Α/C Όνομα:Vienna Dharma Projects

IBAN: AT196000000007560086

SWIFT/BIC: OPSKATWW

Πιστωτική Κάρτα

Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε μέσω πιστωτικής κάρτας, δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες Master και Visa. Παρακαλούμε δώστε μας τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και το ποσό που θέλετε να δωρίσετε μέσω email (ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) ή μέσω τηλεφώνου. Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι:  info(at)karmapa-news.org. Τηλέφωνο: +43 1 97 96 869

Δωρεά μέσω PayPal
Μπορείτε πολύ εύκολα να συνεισφέρετε στο for Karmapa Documentary Project μέσω PayPal. Πιέστε απλώς πιο κάτω:

Κουμπί Δωρεάς Paypal

Σας ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία σας!

 

Please share:
Words of Wisdom
I will make wishes and aspirations for all of us to keep our connection (…) in this way our intention and mindset are the same, and then no matter the distance and time – they will not separate us