Λούντινγκ Ρίνποτσε

Λούντινγκ Κιέντσε Ρίνποτσε

Το 1954 ο Λούντινγκ Κέντσεν Ρίνποτσε έγινε ο πνευματικός ηγέτης της γενεαλογίας Νγκορ που υπάγεται στην σχολή των Σάκια του Θιβετανικού Βουδισμού. Η γενεαλογία Νγκορ με την αρχική της κύρια έδρα στο Θιβέτ, το μοναστήρι Νγκορ Εβαμ Τσόντεν, ιδρύθηκε από τον δάσκαλο των Σάκια, Κούνγκα Σάνγκπο τον 14ο αιώνα. Από τότε μεγάλο μέρος των οδηγιών της παράδοσης των Σάκια έχουν μεταδοθεί μέσω της γενεαλογίας Νγκορ.

Μετά την διαφυγή του από το Θιβέτ, ο Λούντινγκ Κέντσεν Ρίνποτσε θεώρησε ότι η διδασκαλίες και η άσκηση της παράδοσης των Σάκια θα συνεχίζονταν και εκτός του Θιβέτ. Από κάθε άποψη είναι ένας αυθεντικός Βάτζρα-δάσκαλος και ένας από τους μεγάλους δασκάλους του Θιβετιανού Βουδισμού.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2003 ο Λούντινγκ Κέντσεν Ρίνποτσε μετέδωσε στον 17ο Γκιάλουα Κάρμαπα, Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε μέρος του “Γκιύντε Κιέντυ”  (Gyude Kuentue) που είναι μια μεγάλη συλλογή Βουδιστικών Τάντρα.

Please share:
Words of Wisdom
I will make wishes and aspirations for all of us to keep our connection (…) in this way our intention and mindset are the same, and then no matter the distance and time – they will not separate us