27.09.2014

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του ΚΙΒΙ – Επίσημη ανακοίνωση του Γκιάλουα Κάρμαπα

Ο 17ος Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε

3 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη χαρά μοιράζομαι μαζί σας τα καλά νέα. Ένα από τα κύρια καθήκοντα του ΚΙΒS (Διεθνής Βουδιστική Κοινότητα του Κάρμαπα -Karmapa International Buddhist Society) εκπληρώθηκε υπό την επίβλεψή μου, δηλαδή η νομιμοποίηση και η αναβάθμιση του προγράμματος των Βουδιστικών σπουδών στο Κ.Ι.Β.Ι. (Διεθνές Βουδιστικό Ινστιτούτο του Κάρμαπα), έτσι ώστε από δω και πέρα οι σπουδαστές του Κ.Ι.Β.Ι. θα μπορούν να λαμβάνουν ακαδημαϊκό πτυχίο. Με μεγάλη μου ικανοποίηση παρακολούθησα αυτοπροσώπως την οριστικοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Βουδιστικού Ινστιτούτου του Κάρμαπα (Karmapa International Buddhist InstituteKIBI) και του Πανεπιστημίου Μέουαρ (Mewar University). Το Μνημόνιο των Όρων μεταξύ των δύο Οργανισμών υπογράφηκε σήμερα, στο γραφείο μου, στο Νέο Δελχί. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Κ.Ι.Β.Ι. θα αναβαθμιστεί σε πτυχιακό επίπεδο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σημερινού μοντέρνου κόσμου.

Είμαι πεπεισμένος ότι το προσεχές πρόγραμμα Βουδιστικών σπουδών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μέουαρ θα ωφελήσει πολλούς σπουδαστές και κυρίως εκείνους που επιθυμούν την εις βάθος επιδίωξη Βουδιστικών σπουδών, ακριβώς στον τόπο που γεννήθηκε ο Βουδισμός και να εξοικειωθούν με τις γλώσσες που σχετίζονται με το Ντάρμα του Βούδα, αποτελώντας έτσι Πύλες προς το Βουδισμό. Εκείνοι από σας που ενδιαφέρεστε μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kibsociety.org για να δείτε τις λεπτομέρειες του προγράμματος, τον τρόπο εγγραφής κλπ. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε πληροφορίες, στέλνοντας email στο infokibi@kibsociety.org.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη του Ινστιτούτου και τους σπουδαστές για τις ακούραστες προσπάθειες τους στην πραγματοποίηση των ονείρων μου. Είμαι σίγουρος ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα σπουδών του Κ.Ι.Β.Ι. θα συνεισφέρει στην διάδοση του Ντάρμα του Βούδα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ ό,τι καλύτερο για την επιτυχία του προσεχούς ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών στο Κ.Ι.Β.Ι. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μέουαρ καθώς και για την περεταίρω ανάπτυξη των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του ΚΙΒS.

Με προσευχές

Ο 17ος Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε

Karmapa-letter-KIBI

 

 

 

Please share
Words of Wisdom
“Our smallest actions matter so much. This is the kind of awareness that we have to develop.”