27.09.2014

13 ως 16 Ιούνιου – Εγκαίνια του Ινστιτούτου στο Ντάκπο Κάγκιου Λινγκ, παρουσία του Γκιάλουα Κάρμαπα

Πέμπτη 13 Ιουνίου – Εγκαίνια του Ινστιτούτου
Αυτή τη μέρα οι τελετές των εγκαινίων με τον 17ο Γκιάλουα Κάρμαπα επικεφαλή, θα αρχίσουν στις 11 η ώρα το πρωί παρουσία πολλών αξιωματούχων και καλεσμένων. Θα ολοκληρωθούν με ένα δείπνο για όλους. Ολόκληρο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Πέμπτης προσφέρεται με την ευγενική χορηγία του Ντάγκπο Κάγκιου Λίνγκ.

Παρασκευή 14 ως Κυριακή 16 Ιουνίου – Διδασκαλίες (το θέμα θα ανακοινωθεί) και η μοναδική ενδυνάμωση του Γκιάλουα Γκιάμτσο. Σύμφωνα με το Βούδα, μέσα σε κάθε ζωντανό ον υπάρχει το δυναμικό για τη σοφία, το οποίο όμως σκιάζεται από τα συναισθήματα, τις νοητικές συνήθειες και τη σύγχυση. Οι ενδυναμώσεις είναι μοναδικά μέσα δραστηριοποίησης του φυσικού νοητικού δυναμικού για καλοσύνη και κατανόηση. Δίνουν στους ασκητές τη δυνατότητα να ασκηθούν σε βαθιούς διαλογισμούς που μπορούν εύκολα να οδηγήσουν στην αφύπνιση.

“Ο σκοπός μιας ενδυνάμωσης είναι απλά να προάγει τη νοητική γαλήνη και την καλύτερη κατανόηση.”

17ος Κάρμαπα, Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε.

Ο Γκιάλουα Γκιάμτσο (Ο Ωκεανός των Βούδα στα Θιβετιανά) είναι μια από τις κύριες ασκήσεις διαλογισμού της γενεαλογίας των Καγκιού. Το αντικείμενό του είναι το συμπαντικό όφελος. Η μύηση αυτή που δίδεται πολύ σπάνια στη Δύση, λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια δύο ημερών. Το απόγευμα του Σαββάτου είναι αφιερωμένο στην προκαταρκτική φάση, ενώ την Κυριακή θα δοθεί το κύριο μέρος της ενδυνάμωσης. Για να ληφθεί η πλήρης μετάδοση απαιτείται η παρουσία κατά την διάρκεια και των δύο ημερών. Όπως και η μερική συμμετοχή είναι αρκετή για να ληφθεί η ευλογία της άσκησης.

Please share
Words of Wisdom
The human heart, Bodhicitta, is the most precious of all. While Buddhas are helpful in life, the compassionate heart is even more precious than a Buddha. In the human heart, we see limitless hope.