26.09.2014

Η Αγιότητά του ο Γκιάλουα Κάρμαπα μεταδίδει διδασκαλίες και μια ενδυνάμωση στο Κάρμα Μίγκιουρ Λινγκ

Στις 30 Ιουλίου η Αγιότητά Του, ο Γκιάλουα Κάρμαπα έφτασε στο Κάρμα Μίγκιουρ Λινγκ για ένα εξαήμερο πρόγραμμα διδασκαλιών, συνεχίζοντας το σχόλιό του πάνω στο Μποντιτσάρια-Αβατάρα.

Δίδασκε δύο φορές την ημέρα, με την πρωινή περίοδο να είναι αφιερωμένη στην καθ’ αυτού διδασκαλία και στα Θιβετιανά και στα Αγγλικά, ενώ η απογευματινή ήταν αφιερωμένη σε ερωτήσεις και απαντήσεις.

Στην εισαγωγική του διδασκαλία το πρωί της πρώτης ημέρας η Αγιότητά Του εξήγησε ότι “η μελέτη αυτής της διδασκαλίας μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή μας, μέσω της ανάπτυξης της συμπεριφοράς των Μποντισάττβα. Με λίγη άσκηση η συμπεριφορά αυτή γίνεται φυσική για μας και ο Σαντιντέβα την περιγράφει με μια απλή μέθοδο. Παρόλο που τη δίδαξε πολύ καιρό πριν, στον καιρό του, είναι εξαιρετικά ουσιαστική ακόμα και για την εποχή μας.”

Ο Γκιάλουα Κάρμαπα ολοκλήρωσε το πρώτο κεφάλαιο αναφορικά με τα οφέλη της Μποντιτσίττα και άρχισε το δεύτερο κεφάλαιο που αφορά τον εξαγνισμό των μη-ενάρετων πράξεων. Το πρώτο μέρος αυτού του κεφαλαίου αφορά τις προσφορές, περιγράφοντας τις πιο πλουσιοπάροχες προσφορές με υπέρμετρα ποιητικό και εμπνευστικό τρόπο και η Αγιότητά Του έδωσε βαθιές και λεπτομερειακές οδηγίες πάνω στον τρόπο με τον οποίο πρέπει κανείς να αντιληφθεί και να προσεγγίσει αυτή την άσκηση προσφοράς.

Στις 2 Αυγούστου το απόγευμα η Αγιότητά Του έδωσε μια δημόσια ομιλία με θέμα “Πώς να Ζήσουμε μια Ζωή με Νόημα”. Ο τόπος διεξαγωγής της ήταν το ξενοδοχείο Χίλτον στη Λυών και για μια φορά ακόμα το ενδιαφέρον για τη διδασκαλία Του ήταν τόσο μεγάλο που η αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να στεγάσει τους ενδιαφερόμενους, έτσι πολλοί έμειναν έξω. Ο καύσωνας δεν κατάφερε να μειώσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό του κοινού και οι ερωτήσεις και απαντήσεις που ακολούθησαν μετά τη διάλεξη, συνεχίστηκαν σχεδόν ως τα μεσάνυχτα.

Στις 4 Αυγούστου η Αγιότητά Του ο Γκιάλουα Κάρμαπα μετέδωσε τη συνδυασμένη ενδυνάμωση των τριών όψεων του Βατζραπάνι-Χαγιαγκρίβα-Γκαρούντα σε μια μεγάλη συνάθροιση αφοσιωμένων. Για μια ακόμα φορά αφιέρωσε πολύ χρόνο για να εξηγήσει το νόημα των διαφόρων σταδίων της ενδυνάμωσης στους μαθητές Του.

Στην εισαγωγική Του διδασκαλία μίλησε για τη σημασία της καλλιέργειας του ορθού κινήτρου και της κατάλληλης κατανόησης αυτού: “Η πρόθεσή μας είναι πολύ σημαντική – η πρόθεση να θέλουμε στ’ αλήθεια να ωφελήσουμε τους άλλους. Αυτό δεν έχει σχέση με πόσα όντα μπορείτε να ωφελήσετε – είναι απλά η ιδέα ότι θέλετε να ωφελήσετε τους άλλους. Δεν έχει επίσης σχέση με το αν μπορείτε στ’ αλήθεια να βοηθήσετε ή όχι – δεν χρειάζεται να βαραίνουμε τους εαυτούς μας με αυτό. Το παν είναι να έχουμε αυτό το κίνητρο. Αν κολλήσουμε και λέμε , ‘Θέλω να βοηθήσω, πρέπει να βοηθήσω’, τότε αν δεν καταφέρουμε να βοηθήσουμε θα αναστατωθούμε και θα ταραχτούμε. Αυτός είναι ο λόγος που απλά παράγουμε αυτόν τον πολύτιμο νου, αυτή την στάση όπου είμαστε έτοιμοι σε κάθε στιγμή, να βοηθήσουμε. Με αυτή την στάση είμαστε γαλήνιοι”

 

Please share
Words of Wisdom
“The inner wealth would be none other than the understanding of one’s true nature.”