26.09.2014

Ο Γκιάλουα Κάρμαπα επισκέπτεται το Κάρμα Μίγκιουρ Λινγκ

Το Κάρμα Μίγκιουρ Λινγκ (Μοντσαρντόν) βρίσκεται στη Γαλλία, στα βουνά, μεταξύ της Γκρενόμπλ και της Βαλένς. Το 1976, ο 16ος Γκιάλουα Κάρμαπα ζήτησε από τον Λάμα Τόνσανγκ να χτίσει και να καθοδηγήσει αυτό το κέντρο. Προς το παρόν 15 μόνιμοι κάτοικοι ζουν εκεί και υπάρχει μεγάλη νταρμική δραστηριότητα. Είναι το πρώτο μέρος στην Ευρώπη στο οποίο έχουν χτιστεί οκτώ παραδοσιακές στούπες.

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου: Άφιξη του Γκιάλουα Κάρμαπα από το Παρίσι στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βαλένς. Παραδοσιακή υποδοχή στο Κάρμα Μίγκιουρ Λινγκ. Το απόγευμα ο Γκιάλουα Κάρμαπα έδωσε την ενδυνάμωση της Άσπρης Τάρας στο Ιζερόν, ένα χωριό κάτω στη κοιλάδα. 700 περίπου επισκέπτες από όλη την Ευρώπη κατέφθασαν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Το απόγευμα, ο Γκιάλουα Κάρμαπα συμμετείχε στην τελετή του Μαχακάλα, στο Ναό του κέντρου.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου: Ακροάσεις επισκεπτών που πήγαν να δουν τον Γκιάλουα Κάρμαπα. Το απόγευμα ο Κάρμαπα έδωσε την ενδυνάμωση του Μαντζούσρι κάτω, στην κοιλάδα.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου: Το απόγευμα ο Γκιάλουα Κάρμαπα έδωσε τον Όρκο των Μποντισάττβα στην αίθουσα συνεδριάσεών του Ιζερόν. Στη συνέχεια έγινε εκεί η τελετή του Μαχακάλα. Το βράδυ οι επισκέπτες πήγαν να αποχαιρετίσουν τον Γκιάλουα Κάρμαπα.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου: Αναχώρηση του Γκιάλουα Κάρμαπα και της συνοδείας του από το Μίγκιουρ το πρωί. Μετέβησαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βαλένς για να πάρουν το τραίνο για το Παρίσι.

Please share
Words of Wisdom
“We can overcome eons of negative actions, speech & thought with one great moment of generating compassion”