27.09.2014

Ευχαριστήρια επιστολή της Αγιότητάς Του, του Γκιάλουα Κάρμαπα αναφορικά με τον Μίπαμ Ρίνποτσε

Thank you letter for Mipham Rinpoche
Αγαπητοί φίλοι στο Ντάρμα,
Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι από σας, πριν από λίγες βδομάδες, ο πατέρας μου αρρώστησε ξαφνικά βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Τότε ζήτησα από όλους σας να κάνετε για χάρη του την άσκηση της Άσπρης Τάρας και να αφιερώσετε σε εκείνον την αρετή.
Από τότε έχω λάβει αμέτρητα μηνύματα στήριξης και ενθάρρυνσης και εκατοντάδες ασκητές με διαβεβαίωσαν ότι ακολούθησαν την παράκλησή μου και συσσώρευσαν το μάντρα της Άσπρης Τάρας, καθώς επίσης και άλλες ασκήσεις για τον πατέρα μου. Σε αυτό το διάστημα, παρόλο που απέχει ακόμα πολύ από το να είναι καλά, η υγεία του βελτιώθηκε ελαφρά και ελπίζω ότι με τον καιρό θα αναρρώσει τελείως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κάθε έναν από σας ξεχωριστά για την υποστήριξή σας, τις ευχές σας, τις προσευχές σας και τις θετικές σας σκέψεις σε αυτή την σημαντική ώρα της ζωής μου – έχετε την ένθερμη ευγνωμοσύνη μου. Θα ήθελα τώρα να σας ζητήσω να εκτείνετε τις ευχές και προσευχές σας στα θύματα των φυσικών καταστροφών που έχουν χτυπήσει τις τελευταίες εβδομάδες διάφορα μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα οι καταστροφικές πλημμύρες που έχουν ερημώσει μεγάλα τμήματα της Ινδίας και της Ευρώπης αξιώνοντας χιλιάδες ζωές και αφήνοντας πολλές χιλιάδες άστεγους. Θα αφιερώσω την άσκηση και την αρετή μου σε όλους όσους δοκιμάζονται από αυτές τις καταστροφές και σας ζητώ να κάνετε το ίδιο.
Με προσευχές, Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε
Please share
Words of Wisdom
So when we practice compassion, when we apply compassion in our daily lives, we really have to tell ourselves, “That’s me, that’s who I am. I cannot change that; no one can change that.