19.09.2014

Επιστολή του Γκιάλουα Κάρμαπα αναφορικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στην Μποντγκάγια

Letter concerning bomb attacks in Bodhgaya
Νέο Δελχί, 7 Ιουλίου 2013
Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα για τις βομβιστικές επιθέσεις στον ιερό χώρο της Μποντγκάγια σήμερα το πρωί.
Απευθύνω τις ένθερμες προσευχές μου και προς τα θύματα και προς τους επιτιθέμενους. Ζούμε στον 21 αιώνα όπου οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες περισσότερο από ποτέ, για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον κόσμο, τους εαυτούς μας και την ανθρώπινη ιστορία μας. Και αν υπάρχει ένα πράγμα που μας διδάσκει η ιστορία, αυτό είναι ότι η οποιουδήποτε είδους βία δεν ωφελεί κανέναν και έρχεται σε αντίθεση με τις έμφυτες ιδιότητες μας, του ελέους και της σοφίας.
Η κάθε είδους βία προέρχεται από την άγνοια και μπορεί να αναχαιτιστεί μόνο μέσω της κατανόησης. Η άγνοια οδηγεί μόνο σε παρανοήσεις και οδυνηρά συναισθήματα, όπως ο θυμός, ο φόβος, το μίσος και η σύγχυση.
Προσεύχομαι να μπορέσουμε όλοι να απαντήσουμε με έλεος προς όλους αυτούς που έχουν επηρεαστεί από αυτό το τραγικό γεγονός. Όταν διαλογιζόμαστε και αντλούμε από την άπειρη λίμνη του εσωτερικού πλούτου μας, βρίσκουμε κατανόηση και τις εσώτερες ιδιότητές μας του ελέους και της σοφίας. Το έλεος φέρνει γαλήνη στην καρδιά μας και σε τελική ανάλυση στον κόσμο.
Προσεύχομαι να μπορέσουμε να απαντήσουμε στη βία με έλεος και να βρούμε παρηγοριά και κατανόηση στις εσώτερες ιδιότητές μας.
Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε
Please share
Words of Wisdom
I will make wishes and aspirations for all of us to keep our connection (…) in this way our intention and mindset are the same, and then no matter the distance and time – they will not separate us