10.05.2014

Η Αγιότητά Του ο 17ος Κάρμαπα επισκέπτεται τον Οργανισμό Bodhipath Κούτσινγκ και συμμετέχει στο Επίσημο Δείπνο Υποδοχής

Το πρωί της 17ης Μαΐου 2013, η Αγιότητά Του ο Κάρμαπα επισκέφθηκε τον Οργανισμό Bodhipath Κούτσινγκ.

Την Αγιότητά Του υποδέχθηκε ο Λάμα Πάλντεν, ο μόνιμος λάμα του κέντρου, μέλη του Οργανισμού Bodhipath, καθώς επίσης και ο Σάνγκπα Ρίνποτσε, ο Νέντο Ρίποτσε και μοναχοί της Ρούμτεκ.

Ως ένα ιδιαίτερο δώρο καλωσορίσματος προς την Αγιότητά Του, εκτελέστηκε ο παραδοσιακός χορός του Λιονταριού του Σάραβακ και ακολούθησε μια προσφορά μαντάλα.

Στην ομιλία υποδοχής, ο Πρόεδρος Chua ευχαρίστησε τον Κάρμαπα για την επίσκεψή του και αναφέρθηκε στην ιστορία του Οργανισμού Bodhipath Κούτσινγκ, ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 και εγκαινιάστηκε το 2012 από τον Κούνζινγκ Σάμαρ Ρίνποτσε.

Η Αγιότητά Του ο Κάρμαπα υπενθύμισε τους συγκεντρωμένους αφοσιωμένους την σημασία της συνεχούς άσκησης και τους ζήτησε να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αναπτύξουν εσωτερική γαλήνη, μέσω της άσκησης του Τσενρέζι για παράδειγμα.

Ο Γκιάλουα Κάρμαπα ευλόγησε στη συνέχεια τα πουλιά, τις χελώνες και τα ψάρια που είχε φέρει η σάνγκα για απελευθέρωση. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν αμέσως και η Αγιότητά Του  έστειλε στον ουρανό μια δέσμη μπαλονιών που είχαν ένα πανό με το απόφθεγμα της εκδήλωσης “Πολλά Μονοπάτια, ένα Ταξίδι στη Χώρα των Βουκερών – Με Ευχές για Παγκόσμια Ειρήνη, Ενότητα και Αρμονία”.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή καθαγίασης (Ράμπνε) του κέντρου και η Αγιότητά Του επισκέφθηκε όλους τους χώρους του σπιτιού, ευλογώντας το κτήριο με μάντρα και καθαγιασμένο ρύζι. Μετά όλοι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια κάτα (μεταξωτή εσάρπα) στην Αγιότητά Του και να λάβουν την ευλογία Του.

Το απόγευμα, η Αγιότητά Του επισκέφθηκε τη μονάδα ανακούφισης στο Γενικό Νοσοκομείο του Σάραβακ, καθώς επίσης και τη μονάδα καρκινοπαθών ενηλίκων και παιδιών και πέρασε κάποιο χρόνο με τους ταλαιπωρημένους ασθενείς.

Το βράδυ, η Αγιότητά Του συμμετείχε στο επίσημο δείπνο καλωσορίσματος που διοργανώθηκε προς τιμήν Του στο Ξενοδοχείο Πούλμαν στο Κούτσινγκ. Η Αγιότητά Του και οι 300 προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα υπέροχο βράδυ με ποικιλία μουσικών εκτελέσεων και χορών, με τους ερμηνευτές ενδεδυμένους με την πολύχρωμη αμφίεση των διαφορετικών εθνοτήτων του Σάραβακ, προσφέροντας μια φευγαλέα ματιά του πλούτου αυτού του ωραίου και μοναδικού τόπου παγκοσμίως.

Ρεπορτάζ: Rabjam Rikki Caty

Please share
Words of Wisdom
I will make wishes and aspirations for all of us to keep our connection (…) in this way our intention and mindset are the same, and then no matter the distance and time – they will not separate us