29.05.2013

Η Αγιότητά Του ο 17ος Γκιάλουα Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο εβδομάδων παραμονής του στο Χονγκ Κονγκ, η Αγιότητά Του, ο 17ος Γκιάλουα Κάρμαπα Τρίνλεϋ Τάγιε Ντόρτζε δέχθηκε αμέτρητους επισκέπτες από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη: ομάδες ασκητών από την Ασία και την Ευρώπη, λάμα και μοναχούς από το Χονγκ Κονγκ, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα και πολλούς αξιωματούχους, επίσημους και διάσημους.
Παρουσιάστηκαν όλοι για να προσφέρουν την αφοσίωσή τους και την ευγνωμοσύνη τους προς την Αγιότητά Του, καθώς επίσης και για να λάβουν τις οδηγίες του.
Προς εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να τον συναντούν τακτικά, έδωσε την ακόλουθη συμβουλή:

Ξέρω ότι όλοι σας είστε πολυάσχολοι, παρόλα όμως αυτά, είναι πάντα καλό να βρίσκετε λίγο χρόνο για να ασκήστε στο ντάρμα του Βούδα. Οποιαδήποτε άσκηση στο Βουδιστικό ντάρμα και αν κάνουμε,  αν γίνει με μια καλοκάγαθη, γενναιόδωρη και σοφή πρόθεση, είτε στοχαζόμαστε, είτε διαλογιζόμαστε ή απαγγέλουμε μάντρα, ότι και αν κάνουμε είναι ενάρετο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή η ζωή περνάει πολύ γρήγορα. Δέκα, είκοσι χρόνια περνάνε έτσι (χτυπά τα δάχτυλά του). Έτσι το να κάνουμε λίγη άσκηση κάθε μέρα είναι κάτι το βατό, κάτι εφικτό. Αυτό λοιπόν θα ήθελα να σας ζητήσω – και κατ’ αυτόν τον τρόπο η σχέση μας, ο σύνδεσμός μας διατηρείται. Αυτή είναι η κύρια ευθύνη μου. Θα κάνω ευχές και προσευχές για να κρατήσουμε το σύνδεσμό μας – αυτό θα κάνω από τη δική μου πλευρά και αν από τη δική σας κάνετε αυτό που σας ζήτησα προηγουμένως, τότε με αυτό τον τρόπο η πρόθεσή μας και η διάνοιά μας είναι το ίδιο και άσχετα από την απόσταση και το χρόνο – δεν θα χωριστούμε.

Audiences with Gyalwa Karmapa in Hong Kong: [album id=6 template=compact]

Please share
Words of Wisdom
I will make wishes and aspirations for all of us to keep our connection (…) in this way our intention and mindset are the same, and then no matter the distance and time – they will not separate us