31.05.2013

Η Αγιότητά Του ο 17ος Γκιάλουα Κάρμαπα επισκέπτεται μικρούς καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο AIIMS και συμμετέχει σε μια πούτζα στο ΚΙΒΙ

Η Δευτέρα, 25η Φεβρουαρίου 2013, ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα: όχι μόνο γιατί ήταν η πρώτη πανσέληνος της Νέας Θιβετιανής Χρονιάς, αλλά και γιατί ήταν και η μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες ιερές μέρες στο Βουδισμό, που σηματοδοτούν τέσσερα πολύ σημαντικά γεγονότα της ζωής του Βούδα Σακιαμούνι.
Αυτή η συγκεκριμένη ημέρα είναι γνωστή ως Τσότρυλ Ντύτσεν στα Θιβετιανά (‘Η Γιορτή των Θαυμάτων’). Οι πρώτες δέκα πέντε ημέρες της κάθε νέας Θιβετιανής Χρονιάς τιμούν τις δέκα πέντε ημέρες κατά τις οποίες ο Βούδας, για να αυξήσει την αρετή και την αφοσίωση των μελλοντικών μαθητών του, επέδειξε διάφορα θαύματα.
Επιπλέον η 25η Φεβρουαρίου είναι και η επέτειος της Παρανιρβάνα του Μάρπα Λοτσάουα, του μεγάλου μεταφραστή και ιδρυτικού πατέρα της Θιβετιανής γενεαλογίας των Καγκιού. Εκείνος έφερε στο Θιβέτ τις μεταδώσεις που είχε λάβει από τον κύριο δάσκαλό του, τον Ναρόπα και τους άλλους Ινδούς δασκάλους του.
Λέγεται, ότι σε μια τέτοια ευοίωνη ημέρα τα αποτελέσματα όλων των πράξεων – και τα θετικά και τα αρνητικά – πολλαπλασιάζονται δέκα εκατομμύρια φορές.

H Βουδιστική Κοινότητα του Ινστιτούτου του Κάρμαπα (ΚΙΒS) διάλεξε αυτή την ημέρα για να φέρει λίγη χαρά στη ζωή πενήντα μικρών παιδιών, προσβεβλημένα από καρκίνο, καθώς επίσης και στους γονείς και τους συγγενείς τους.
Ο κύριος αρωγός της Βουδιστικής Κοινότητας, η Αγιότητά Του, ο 17ος Γκιάλουα Κάρμαπα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουδιστικής Κοινότητας του Ινστιτούτου του Κάρμαπα, τον Καθηγητή Σέμπα Ντόρτζε, μερικούς μοναχούς και εθελοντές της Κοινότητας επισκέφθηκαν τους θαλάμους του ογκολογικού Νοσοκομείου (All-India Institute of Medical Sciences -AIIMS), στο Νέο Δελχί, ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ασίας.
Η Αγιότητά Του ο 17ος Γκιάλουα Κάρμαπα και ο Καθηγητής Σέμπα Ντόρτζε απεύθυναν ενθαρρυντικά λόγια προς τους νεαρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους που μάχονται σθεναρά ενάντια στον καρκίνο.
Η Αγιότητά Του μοίρασε τα παιγνίδια και τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν και δωρίθηκαν από τους εθελοντές του KIBS στα παιδάκια, σταματώντας σε κάθε κρεβάτι για ευλογία και λίγα λόγια παρηγοριάς και ενθάρρυνσης.
Η ευλογία του Κάρμαπα μετέφερε το ισχυρό μήνυμα στα παιδιά και τους γονείς τους ότι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα και τον πόνο τους.
Ο Καθηγητής Σέμπα Ντόρτζε επαίνεσε το ιατρικό προσωπικό και τους φροντιστές για την ακούραστη υποστήριξή τους, την αγάπη και την επαγγελματική τους φροντίδα, αναγνωρίζοντας ότι η αφοσίωσή τους προορίζεται να βοηθήσει τους μικρούς καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους να ξεπεράσουν τις πολλές εναλλαγές της ασθένειας, τους φόβους και τα εμπόδια τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν.
Με την ολοκλήρωση του φιλανθρωπικού γεγονότος, η Αγιότητα Του επέστρεψε στο Διεθνές Βουδιστικό Ινστιτούτο του Κάρμαπα (Κ.Ι.Β.Ι.) για μια ομαδική πούτζα της προσφοράς τσοκ του Μιλαρέπα. Ακολούθησε το άναμμα χιλίων κεριών.

Please share
Words of Wisdom
“Words have the power to both destroy and heal. When words are both true and kind, they can change our world.”